Vijesti

Datum najavljene sjednice Doma naroda je sramotan kazali su u HSP-u

Hrvatska stranka prava BiH kazali su kako je najavljena sjednica Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine za 24.ožujka 2022. godine, sramotna te pokazuje ogromnu nebrigu za građane ove zemlje kad okolnosti zahtijevaju hitno djelovanje.
“Kao po staroj praksi u Bosni i Hercegovini njezina vlast će reagirati onda kad bude prekasno, za dva tjedna kada cijene budu daleko više i ukidanje trošarina izgubi smisao. To je vrlo perfidno, bešćutno poigravanje sa životima građana, jer za sve to vrijeme povećanja cijena, država će ubirati rekordne iznose kako bi punila proračune za financiranje mastodonske administracije i parlamentaraca sa enormnim primanjima”, kazali su.

Ističu da je “ova kriza pokazatelj koliko se zapravo o građanima brinu i kako njihove interese zastupaju oni koje su oni izabrali, te da su ovakvi političari postali svrha sami sebi”.

“Dok druge države ovakve mjere uvode po hitnoj proceduri i za samo jedan dan, našim zastupnicima se ne žuri. Apeliramo na hitnost! Mjere su u praksi trebale zaživjeti za dva tjedna, ne danas , ne jučer, nego već početkom mjeseca. Strahovito uznemirava ovakva „briga“ za običnog čovjeka i njegov život od strane političkih elita. Za ovakvo ponašanje nema lijepih riječi i diplomatskog rječnika”, poručuju iz HSP BiH.

Podsjetimo, poslanik Predstavničkog doma PSBiH Saša Magazinović objavio je kako je sjednica Doma naroda PSBiH zakazana je za 24. mart, a s obzirom na hitnost rješavanja ukidanja akciza i uvođenja diferencijalne stope PDV-a bit će zatražena hitna sjednica. Istakao je kako im je taj datum neprihvatljiv i da postoji “potpuno odsustvo osjećaja za odgovornost i hitnost od strane rukovodstva Doma”.
izvor:n1

To Top
$(".comment-click-1438").on("click", function(){ $(".com-click-id-1438").show(); $(".disqus-thread-1438").show(); $(".com-but-1438").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });