VUČIĆ I ERDOGAN RAZGOVARALI O BILATERALNIM ODNOSIMA: Evo šta su se dogovorili…

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonski sa predsjednikom Republike Turkiye Recepomm Tayyipom Erdoganom.

Vučić i Erdogan su razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja i potvrdili spremnost za saradnju, konstatujući da ekonomska saradnja, posebno u oblasti infrastrukture, dobro napreduje.
Dvojica državnika su dogovorili održavanje sljedeće sjednice Visokog savjeta za saradnju, s obzirom na to da taj format daje snažan impuls jačanju veza dvije zemlje”, navedeno je u saopćenju Ureda predsjednika Srbije.

Vučić i Erdogan su razgovarali o situaciji u Ukrajini, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu i izrazili opredjeljenje da doprinose održavanju mira i stabilnosti u regionu.

– Razgovarali smo o bilateralnim odnosima Srbije i Turske i konstatovali da ekonomska saradnja, posebno u oblasti infrastrukture, dobro napreduje. Dogovorili smo i održavanje Visokog saveta za saradnju sledeće sedmice, s obzirom na to da taj format daje snažan impuls jačanju veza dveju zemalja. Diskutovali smo i o situaciji u Ukrajini, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu i izrazili opredeljenje da doprinesemo održavanju mira i stabilnosti u regionu – napisao je Vučić.
izvor:SB