Vijesti

VOJIN MIJATOVIĆ POZIVA: Članove Predsjedništva Komšića i Džaferovića da bez odlaganja pokrenu sve procedure…

Nakon proslave Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

“Iako nikako da se otmemo od prošlosti i da shvatimo da nam treba budućnost, još jedan državni praznik smo dočekali samo u pola zemlje.

Ko je kriv, podjednako oni što negiraju državu ali i oni kojima odgovara što ovi isti negiraju.

‘Patriote’ koliko god se to nekom svidjelo ili ne ali ova država se mora zajednički praviti, dokle god je negirali na 49% teritorije, a sarajevska sećija glumila žrtvu nema od države ništa.
Sinoć je u Vijećnici moralo da gori od optimizma, moralo se sve uraditi da se nagrade talentovani sportisti, naučnici, studenti, doktori, radnici ali iz cijele zemlje, iz oba entiteta, sinoć smo morali dijeliti stipendije, nagrade, ordenja našoj budućnosti!

Juče se moralo biti i u Banjoj Luci i u Sarajevu, znamo mi šta je bilo 90-ih svim žrtvama vječni pomen i slava, ali kako zamišljamo praviti zajednički državu zarobljeni u prošlosti.

Juče defile automobila u Sarajevu sa zastavama, sjajno, ali gdje ste u Banjoj Luci što niste došli stao bih na čelo kolone, šta je sporno, pa ne možemo biti patriote na daljinski.

Iako će sad mnogi skočiti na mene slobodno, ne radim ja sve ovo da bi se svidio jednima ili drugima.

Hajmo raditi, pozivam javno članove Predsjedništva Komšića i Džaferovića da bez odlaganja pokrenu sve procedure za prijem BiH u članstvo u EU i NATO po posebnoj proceduri!

Nema čekanja, nema prepreka, ovo je momenat kad i BiH i Zapadni Balkan moraju postati dio modernog svijeta.

Pozovite ambasadora Sattlera koji je juče javno priznao propast sopstvene politike, od Neuma do Neuma i tražite članstvo bez odlaganja!

Vidimo sta se dešava u Ukrajini, Evropa se mora odrediti želi li BiH u svojoj porodici ili ukrajinski scenario.

Živjela BiH u budućnosti, vrijeme je da izađemo iz uloge žrtve”, poručio je Mijatović.
izvor:SB

To Top
$(".comment-click-1276").on("click", function(){ $(".com-click-id-1276").show(); $(".disqus-thread-1276").show(); $(".com-but-1276").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });