PREDSJEDNIK SRBIJE VUČIĆ: “Pridružit ćemo se odlukama UN-a o Ukrajini, ali nećemo…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija pridružiti svim odlukama Opće skupštine UN-a o kršenju teritorijalnog integriteta Ukrajine nakon napada Rusije na tu zemlju, ali da će odbiti sve one koje se odnose na sankcije Rusiji.
Vučić je novinarima na početku izgradnje prometnice Sremska Rača Kuzmin, rekao da je u ponedjeljak na Općoj sjednici UN-a o ukrajinskoj krizi bilo glasanje za devet odluka, od kojih se Srbija pridružila jednoj, kao i da će se danas pridružiti još jednoj.

Ocijenio je da će biti veoma teško izdržati pritiske Zapada na odluku Srbije o ukrajinskoj krizi, ali da “Srbija već ima svoju stolicu”.

“Ja sam noćas imao do kasno razgovore s predstavnicima više zemalja, danas također cijeli dan. Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da samostalno odlučuju”, rekao je predsjednik Vučić.

Na pitanje kako komentira zahtjeve da Srbija, poput EU, zabrani ruske kanale “Sputnjik” i “Raša tudej”, Vučić je ocijenio kako bi “neki” u Srbiji željeli zabraniti sve medije koji drugačije govore.

“Oni kada pričaju o medijskim slobodama, oni misle kako medijske slobode trebaju biti da samo oni postoje, i nitko drugi”, kazao je Vučić, javlja Beta.

Predsjednik Srbije nije naveo razmišlja li o eventualnoj zabrani ruskih medija, ali je dodao kako bi o tome mogla odlučivati oporba, ako pobijedi na travanjskim izborima.

(Fena)