KAZAZ ODUŠEVIO ČOVIĆEVE I DODIKOVE MEDIJE: “Građanska država nije moguća u složenim društvima i državama kakva je BiH!”

Enver Kazaz, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i samoproglašeni politički analitičar, gostujući u emisiji “Debata tjedna” OBN televizije kazao je da je građanska država u BiH prevara jer se radi o dominaciji većinskog naroda nad drugima kao i da ona u podijeljenim društvima poput BiH nije moguća.
“Ali to što Željko Komšić brani to nije građanska država, to nema blage veze s građanskom državom. To je najobičnija prevara u kojoj se skriva dominacija jednog od konstitutivnih naroda nad drugim”, smatra profesor Kazaz.
Šta brani SDA!? SDA ne brani građansku državu – čuj SDA brani građansku državu. Građansku državu u BiH – tu utopiju širi gospodin Željko Komšić potpomognut narativima radikalnog bošnjačkog nacionalizma. Još jednom ponavljam, da budem vrlo jasan, potpomognut narativima radikalnog bošnjačkog nacionalizma. Ali to što Željko Komšić brani to nije građanska država, to nema blage veze s građanskom državom. To je najobičnija prevara u kojoj se skriva dominacija jednog od konstitutivnih naroda nad drugim. I to treba reći javnosti. Građanska država je utopija koja nije moguća u složenim društvima i državama kakva je BiH“, rekao je Kazaz, čiju izjavu na naslovnim stranama prenose svi mediji pod kontrolom Čovićevog HDZ-a i Dodikovog SNSD-a.
https://twitter.com/HercegovkaKlo/status/1498025886834204673?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1498025886834204673%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.slobodna-bosna.ba%2Fvijest%2F239222%2Fkazaz_odusevio_choviceve_i_dodikove_medije_gradjanska_drzava_nije_moguca_u_slozenim_drustvima_i_drzavama_kakva_je_bih_video.html
izvor:SB