NE BACAJTE ISKORIŠTENE VREĆICE ČAJA: “Sadrže brojna ljekovita svojstva”

Usitnjene ljekovite biljke, zapakirane u filter vrećice, ubrzavaju i pojednostavljuju proces pripremanja čaja. Bez obzira na to o kojoj vrsti bilja je riječ, neosporno je da sadrže brojna ljekovita svojstva i da povoljno djeluju na cijeli organizam.
ZELENI ČAJ ZA BORE (za opekline i manje posjekotine)
Znanstveno je dokazano da zeleni čaj, zahvaljujući obilju antioksidansa, sprečava i ublažava bore i vraća koži elastičnost. Stavite sadržaj iz dvije iskorištene vrećice zelenog čaja u zdjelu, pa dodajte žlicu dvije meda i malo limunovog soka. Nanesite smjesu na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte, ostavite je da djeluje dvadesetak minuta i zatim, isperite mlakom vodom. Tretman primjenjujte dva puta tjedno, ali samo ako nemate osjetljivu kožu. Vrećice čaja mogu pomoći i u slučaju natečnih kapaka i iritacija oka. Ostavite ih da se dobro ohlade u hladnjaku, a zatim ih privijte na oči i pustite da djeluju oko 15 rninuta. Postupak ponavljajte nekoliko puta tijekom dana.
Vrećice zelenog čaja mogu vam pomoći da iscijelite opekline od sunca, kao i manje posjekotine i ogrebotine. Zeleni čaj sadrži tanine koji imaju adstrigentno djelovanje, a djeluju i kao blag anestetik, pa smanjuju svrbež i bol, Stavite vrećice u vodu ili kadu i potopite bolno mjesto ili cijelo tijelo. Kupka treba trajati najmanje 20 minuta. Tretman primjenjujte jednom dnevno. Umjesto zelenog čaja, možete koristiti i vrećice čaja od kamilice.
Iskorištene vrećice čaja – rješenje za atletsko stopalo
Svi koji su se susreli s nekom gljivičnom infekcijom, dobro znaju koliko truda zahtijeva njezino liječenje, naročito ako je u pitanju atletsko stopalo. Istina, u prodaji se može naći veliki broj različitih preparata koji pomažu u rješavanju ovog problema, no, u tu svrhu možete isprobati i iskorištene vrećice čaja. Naime, čaj sadrži tanine koji imaju protugljivično djelovanje, dok antibakterijski i andstrigentni sastojci ublažavaju znojenje i iritaciju. Iskorištene vrećice čaja ostavite da se hlade u hladnjaku oko pola sata, a zatim ih privijte na područje zahvaćeno gljivicama i držite petnaestak minuta. Tretman ponavljajte dva do tri puta dnevno.
Odličan piling
Nakon što ste ih iskoristili za pripremu omiljenog napitka, iz vrećica čaja izvadite sadržaj i isoristite ga za skidanje mrtvog sloja kože s lica, ruku ili cijelog tijela. Pritom ćete s kože ukloniti višak masnoće i sve nečistoće. Ako upotrebljavate vrećice zelenog čaja, antioksidativno i protuupalno svojstvo ove biljke djelovat će umirujuće na kožu i vratiti joj svježinu. Istresite sadržaj jedne ili dvije vrećice čaja u posudu, pa dodajte maslinovo ulje i med kako bi se dobila pasta. Nanesite smjesu na očišćeno lice i vrat i ostavite je da djeluje dvadesetak minuta, a zatim lagano istrljajte kružnim pokretima. Zatim isperite mlakom vodom. Postupak primjenjujte jednom do dva puta tjedno.