Vijesti

PUTIN PRED KAMERAMA POTPISAO ODLUKU O PRIZNANJU: “Trebao sam davno ovo napraviti!”-VIDEO

Vladimir Putin se obraća javnosti povodom krize u Ukrajini a njegovo izlaganje sa velikom pažnjom prati cijeli svijet. Na kraju je pred kamerama potpisao odluku o priznanju proruskih pokrajina Donjecka i Luhanska koje se nalaze u Ukrajini.
Priznanje je prvo najavljeno u priopćenju Kremlja u kojem stoji da je Putin obavijestio lidere Francuske i Njemačke da namjerava potpisati odluku kojom će Donjeck i Luhansk priznati kao nezavisne države.

Oko 19:45 sati po našem vremenu započela je Putinovo obraćanje. Na kraju tog obraćanja koje je trajalo gotovo sat vremena Putin je objavio priznanje, a potom je potpisao dokumente o priznaju.

“Nužno je da donesem odluku koja je trebala biti donesena davno prije – da odmah priznam nezavisnost i suverenitet narodnih republika Donjecka i Luhanska”, rekao je Putin te zatražio od Dume da podupre njegovu odluku. Potom je potpisao odluku.

Pogledajte snimku videa kad je Putin priznao Donjeck i Luhansk kao samostalne republike i potpisivanje dokumenata o priznanju:

SB

To Top