DUNOVIĆEVA PORUKA POZICIJI I OPOZICIJI U RS-u : “Zato danas, nijedni ni drugi, nemaju nikakvo pravo…”

“Nismo bili u prilici čuti ni od predstavnika vlasti niti opozicije da im smeta nagrađivanje ratnih huškača pod pokroviteljstvom Srbije”, poručio je danas potpredsjednik DF-a Milan Dunović.

Povodom organizirane i ujedinjenje hajke na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića, a sve zbog čestitke za Dan nezavisnosti Kosova, oglasio se potpredsjednik DF-a Milan Dunović.
“Predstavnici vlasti i opozicije iz manjeg bh. entiteta umjesto što upućuju uvrede na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zanemarujući da je istu ili sličnu čestitku uputio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, nisu bilo ovako glasni kada je Milorad Dodik jučer u Srbiji nastavio sa svojom separatističkom retorikom i politikom kazavši da Srbi danas imaju dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku. Niko od predstavnika vlasti i opozicije nije rekao ni riječ protivljenja, a kamoli da je osudio ovakav čin. Zato danas, ni jedni ni drugi, nemaju nikakvo pravo spočitavati bilo kome i bilo šta, posebno kada se u cijelom svijetu zna čije aktivnosti i politika su regiju dovele na ivicu sukoba. Osim toga, nismo bili u prilici čuti ni od predstavnika vlasti niti opozicije da im smeta nagrađivanje ratnih huškača pod pokroviteljstvom Srbije”.

“Republika Srpska je entitet u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti država. Država jeste i biće uvijek Bosna i Hercegovina”.
izvor:SB