REUF BAJROVIĆ O IZJAVI ALME ČOLO: “Nevjerovatno da ova osoba pregovara o nečemu. Zapanjujuće neznanje i neobaviještenost…”

Burne reakcije na društvenim mrežama nakon izjava Alme Čolo.

Podsjetimo, komentirajući mogućnost blokade izbora koju je HDZ BiH nagovijestio, koja je na kraju ovih dana spominjana iu Saboru RH, članica pregovaračkog tima Stranke demokratske akcije i članica Predsjedništva SDA Alma Čolo je kazala da HDZ BiH može bojkotirati izbore ukoliko se njihov zahtjev ne ispuni.

“Mogu da ne izađu na izbore. Može se desiti da nemamo konstituisanu vlast na nivou kantonalnih skupština, gdje je njihov narod dominantan, i onda nema delegata Domu naroda FBiH. Ne može se konstituisati Dom naroda, ne može se izvesti izvršna vlast, predsjednik i potpredsjednici, ne može se imenovati Vlada FBiH, i to može zakočiti procese u FBiH”, kazala je Čolo za Radiosarajevo.

Na tu je njezinu izjavu reagirao potpredsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović.
“Alma Čolo pojma nema o čemu priča. 2011. su iz HDZ-a isto probali. 4 kantona odbila da izaberu delegata i ni to nije spriječio izbor Vlade FBiH. CIK dodijelio mandat delegatima iz ostalih kantona i DN. SDA mora da od javnosti izoluje ljude koji ne znaju proceduru”, naručio je Bajrović.
“I nevjerovatno da ova osoba pregovara o nečemu. Zapanjujuće neznanje i neobaviještenost”, zaključio je Bajrović.
izvor:SB