Vijesti

ODGOVOR DODIKA PREDSJEDNIKU SDA IZETBEGOVIĆU: “gavranu bošnjačke političke scene” da prestane prijetiti”…

Gavran bošnjačke političke scene Bakir Izetbegović slavodobitno najavaljuje sankcije Republici Srpskoj, čime indirektno priznaje da Republika Srpska nije dio BiH, jer ko bi se iole normalan radovao da bilo ko posegne za kažnjavanjem dijela njegove zemlje, izjavio je Milorad Dodik.
Komentarišući Izetbegovićeve navode iznesene u medijima da će doći do ekonomskih sankcija Republici Srpskoj, Dodik je rekao da Izetbegović nema političke odgovore na politička pitanja, da bi da svoje političke neistomišljenike disciplinuje tuđom silom i da to, kako tako, prikaže kao svoju političku pobjedu.

“On i dalje živi na stereotipima iz devedesetih, ne shvatajući da se svijet i odnosi u njemu promijenili”, dodao je Dodik.

On kaže da je Izetbegović zaboravio da kažnjavanje ljudi u Republici Srpskoj gazi treću deceniju, ali da to nije pomoglo njegovom ostvarenju sna o islamskoj državi, koju zove funkcionalna BiH.

“Zato bih mu poručio da promijeni pristup, da odustane od islamske države, prihvati da su Srbi i Hrvati jednako vlasnici zemlje koju on svojata i da više ne prijeti tuđom silom. U narodu postoji izreka za to šta on radi, ali strpit ću se i usmeno mu je prenijeti kada ga sretnem”, rekao je Dodik.

Podsjećamo, u razgovoru za televiziju “Hayat”, Izetbegović je kazao kako Dodik neće pobijediti u ovoj bitci i kako je samo pitanje kada i kako će pasti.

“Međunarodna zajednica pregovara sa Dodikom preko Vučića. On pokušava olovkom završiti ono što nije uspjelo tenkovima. Tek kada ekonomske sankcije zabole kompanije i ljude oko njega i čitav entitet, Dodik će se zaustaviti. RS bitno lošije stoji u odnosu na Federaciju BiH po pitanju ekonomije, imaju 20 posto niža primanja i veliku zaduženost. Njemačka, Velika Britanija, Italija i skandinavske zemlje se sve odlučnije priključuju ideji o novim sankcijama”, kazao je Izetbegović.
IZVOR:SLOBODNABOSNA

To Top
$(".comment-click-827").on("click", function(){ $(".com-click-id-827").show(); $(".disqus-thread-827").show(); $(".com-but-827").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });