Vijesti

POGLEDAJTE NAZANIMLJIVIJE REAKCIJE NAKON OBRAĆANJA U PARLAMENTU RS-a. “Šta je rekao Ratko Mladić, a šta lider HDZ-a BiH Dragan Čović”…

Nakon obraćanja lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske „usijale“ su se društveme mreže.

„Slobodna Bosna“ izdvojila je najzanimljivije reakcije na Twitteru nakon govora lidera HDZ-a BiH.
Podsjetimo, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u utorak je ohrabrio političare iz Republike Srpske da nastave voditi politiku na dosadašnji način i jačati taj entitet te da ne dopuste ustavne promjene kojima bi se doveo u pitanje koncept BiH kao države tri konstitutivna naroda.

Čović je ovo kazao istupajući na sjednici parlamenta Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje su ga pozvali da bi sudjelovao u raspravi o stanju u BiH. Na sjednicu je bio pozvan i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, no on je to odbio s obrazloženjem kako se o stanju u BiH treba raspravljati prije svega u državnom parlamentu.

“Vi čuvajte Republiku Srpsku! Toliko ste emocija iznijeli sad ovdje da vam na tome svi mogu samo zavidjeti”, kazao je lider HDZ-a BiH.
izvor:slobodnabosna

To Top