Vijesti

TEŠKE PORUKE IZ ZAGREBA: “Hrvatski ministar Grlić Radman spominje radikalizaciju i destabilizaciju u BiH nakon propasti pregovora u Neumu”

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman gostovao je u Dnevniku HTV-a i komentirao aktuelna vanjskopolitička zbivanja, a osvrnuo se i na propast pregovora u Neumu.

O neuspjelim pregovorima u Neumu oko Izbornog zakona BiH

“Hrvati kao narod su žrtve političkog inženjeringa u izbornom procesu. Bili su ovdje najkonstruktivniji, davali prijedloge i njihove pozicije su se evoluirale. Nevoljko su pristali na ograničene promjene Ustava, radili su kompromise i došli su do crvenih linija. Hrvati su u najlošijem položaju među tri naroda u BiH. Ako je netko najzainteresiraniji za promjenu izbornog zakona kojim će se ukinuti sve diskriminacije i nejednakosti, to je hrvatski narod. Oni koji nisu spremni i odugovlače proces, bosansko-hercegovačka koja odugovlači s promjenama izbornog procesa. Vrijeme prolazi i postoji mogućnost da će preuzeti odgovornost za radikalizaciju i destabilizaciju”, rekao je Grlić Radman u uvodu.

Rekao je kako mora doći do dogovora prije izbora.

“Vlada Andreja Plenkovića aktivno upozorava da nam je u interesu stabilna i funkcionalna BiH. Unutar EU-a smo dobili prošlog ponedjeljka suglasnost i poruka je odaslana-konstitutivnost triju naroda mora biti zaštićena”.

Istaknuo je kako Hrvatska kao članica EU-a može utjecati na čitav proces.

“Mi sada radimo ono što su ranije vlade propustile. Mogu se čuti izjave predsjednika Milanovića i njegovog ljevičarskog potrčka koji prigovara Vladi. Mislim na Raspudića koji čita Hegela. 2010. godine u Sarajevu u crvenim šuškavcima je Zoran Milanović davao podršku Željku Komšiću. Sada radimo na onome gdje se griješilo ranije i sve one propuste koje je imao Zoran Milanović i sada. Milanović ništa ni ne radi. Volio bih vidjeti da nekoga nazove, piše pisma, upozorava. On ne radi svoj posao. Bio je u Kranjskoj Gori 10-ak dana i bio je mir u Hrvatskoj. Kad se vratio pokazao je dezorijentiranost govoreći o Ukrajini i vojnicima u Ukrajini o čemu ne postoje nikakva saznanja. Govori o hrvatskim agentima, vrijeđa hrvatsku vladu, prešao je Rubikon i morao bi se ispričati za sve izjave, rekao je Radman”.
izvor:slobodnabosna

To Top
$(".comment-click-766").on("click", function(){ $(".com-click-id-766").show(); $(".disqus-thread-766").show(); $(".com-but-766").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });