BAKIR IZETBEGOVIĆ, NAKON TRI DANA PREGOVORA: “Na momente se činilo da će se završiti kompletan posao”.

“Što se tiče integriteta pocesa, ono što će učiniti stvari uvjerljivijim, poštenje samog procesa, svi smo tu saglasni. Imamo 80 stranica raznovrsnih amandmana koje ćemo usvojiti”, rekao je Izetbegović.

U Neumu je danas bio zadnji dan pregovora o izmjenama izbornog zakonodavstva koji se od četvrtka vode u ovom gradu. Poslije održanih sastanaka javnosti se obratio lider SDA Bakir Izetbegović. Istaknuo je da pregovori nisu završeni, te da će se nastaviti u Sarajevu sljedeće sedmice.

“U vezi sa domovima naroda mislim da je stvar riješenja i po pitanju funkcionisanja izbora člana Predsjedništva smo bili jako blizu. Svi smo uložili veliki napor. Prijatno sam iznenađen odnosom predsjednika NiP-a, SBB-a i NES-a. Imali smo zajednički stav, bili smo spremni da hrabro iskoračimo u odnosu na očekivanja sa hrvatske strane, tako da smatram da pregovori nisu završeni”, rekao je Izetbegović, dodajući da će se vjerovatno pregovore nastaviti sami u Sarajevu ili negdje drugo.

Na momente se činilo, istaknuo je Izetbegović, da će završiti kompletan posao.

“Ali idemo dalje. Što se tiče integriteta pocesa, ono što će učiniti stvari uvjerljivijim, poštenje samog procesa, svi smo tu saglasni. Imamo 80 stranica raznovrsnih amandmana koje ćemo usvojiti”, rekao je Izetbegović.

Ponovio je da će pregovore nastaviti u Sarajevu, vjerovatno iduće sedmice.

izvor:slobodnabosna