Vijesti

NOVAC GA KOŠTAO ŽIVOTA: Starac ušao u zapaljenu kuću da iznese novac pa ga ugušio dim

Muškarac starije životne dobi inicijala A. D. preminuo je od posljedica gušenja dima koji je nastao usljed požara u njegovoj porodičnoj kući u naselju Gornja Orahovica u Gračanici.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da je njihovim službenicima danas u 12:15 sati prijavljeno izbijanje požara u kući koja se nalazi u naselju Gornja Orahovica.

Na mjesto događaja upućeni su vatrogasci koji su uspjeli ugasiti požar, ali i pronaći beživotno tijelo muške osobe starosti od 80 godina.

Prema riječima Kapidžić, smrt je konstatovao dežurni ljekar, a uviđaj će na mjestu događaja izvršiti pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica i inspektor protivpožarne zaštite, kako bi se tačno utvrdio razlog izbijanja vatre.

Prema tvrdnjama pripadnika Pofesionalne vatrogasne jedinice iz Gračanice, u vrijeme izbijanja požara nesretni muškarac se nije nalazio u kući, ali je s ciljem da izvuče novac ušao u unutaršnje prostorije. Međutim, nedugo nakon toga preminuo je usljed prekomjernog udisanja ugljenmonoksida.
IZVOR:KLIX

To Top