Vučić o razmjeni teritorije sa BiH i šta mu je rekao Bakir

Mi da ubijamo Bošnjake ne možemo, nećemo, ne smemo…Naše je da poštujemo džamije, od njih da tražimo da poštuju crkve i da zaštitimo svakog Bošnjaka u Srbiji koji se oseti ugroženim.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je i situaciju u regionu naglasivši da do rata neće doći.
– Sačuvaćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika, rekao je Vučić.

Dodao je da su Srbiji potrebni mir i stabilnost, jer oni najbrže rastu i tu šansu ne smiju propustiti.

– Očekujemo da nam kažu da li će da grade auto-put od granice do Sarajeva. Što mi da gradimo do Kotromana ako vi nećete da gradite Višegrad-Sarajevo”, mi da završimo naš deo do Bijeljine, a oni nisu ni počeli, izjavio je on govoreći o situaciji u BiH.

Naglasio je da treba rješavati ozbiljne stvari.

– O čemu god da počnemo da pričamo oni kažu “da, da, ali vi ste počinili genocid”. Pričali smo o granicama, bio je prethodni sastav njihovog predsedništva. Ja im kažem dajte nam ovo gde pruga ide za Crnu Goru, dobićete najbolje zemljište u zamenu. Kažem hajde da rešimo te probleme. Bakir mi kaže neki Bošnjaci smatraju da to nije dobro rešenje. To je nerešavanje problema.

Osvrnuo se i na komentare o obilježavanju Dana Republike Srpske koje se održalo 9. januara.

– Kažu strašno je ovo što se desilo 9. januara u RS, a bio defile policije. A ne pišete šta se desilo u Bužimu i u Sarajevu, naveo je Vučić, a onda je dodao: “Kad Srbe pitate, hajde da malo zakočimo i stanemo, hajde da iskoristimo ekonomske prilike, oni kažu “ne, sada je šansa”. Mi da ubijamo Bošnjake ne možemo, nećemo, ne smemo…Naše je da poštujemo džamije, od njih da tražimo da poštuju crkve i da zaštitimo svakog Bošnjaka u Srbiji koji se oseti ugroženim. I da pokažemo poštovanje za ono što su prošli u Srebrenici i drugde”, zaključio je on u razgovoru za B92.