Učinkoviti načini pomoću kojih ćete se brzo riješiti sala na trbuhu

Većina ljudi se deblja na drugačiji način. Neko ima jači torzo, neko donji dio tijela, ali mnogi imaju problema sa salom oko trbuha. Dobra je vijest da ga zapravo uopće nije teško skinuti.
Svi koji su to barem jednom u životu pokušali, znaju da nije lako skinuti višak kilograma. Ne postoji jedna formula koja djeluje na sve ljude jednako, jer svako tijelo ima drugačiji metabolizam i potrošnju kalorija unijetih s hranom i svako od nas ima drugačije probleme.

Neki jako relativno lako mogu izgubiti mali višak, kod drugih se masnoća ‘skuplja’ na gornjem ili donjem dijelu tijela i ne mogu to nikad skinuti, dok je nekima najteže izgubiti salo oko trbuha. To je, zapravo, najčešći problem, a zanimljivo je da je upravo salo oko trbuha najlakše skinuti.

Uvođenje malih, ali značajnih promjena pomoći će vam u tome. Evo četiri savjeta koja su vrlo učinkovita:

Povremeni post

Povremeni post odnosi se na to da jedete samo u okviru određenog vremenskog razdoblja. Ako se radi ispravno, može pomoći u smanjenju tjelesne težine jer tijelo reagira na taj stres tako što poboljšava funkciju hormona, kako bi se olakšalo mršavljenje i sagorijevalo masnoće za energiju.

Ugljikohidrati

Ugljikohidrati su odgovorni za mnogo tvrdoglave masnoće koja se tvrdoglavo drži za trbuh i ne možemo je skinuti koliko god se trudili. Konzumiranje prerađenih ugljikohidrata, kao što su bijeli hljeb, peciva, tjestenina, čips i slične grickalice, vrlo je štetno.

Kako biste smršavili, posebno na trbuhu, važno je ograničiti konzumaciju ugljikohidrata i zamijeniti prerađene ugljikohidrate sporo otpuštajućim izvorima energije poput kvinoje ili smeđe riže.

Intervalni trening visokog intenziteta

Intervalni trening visokog intenziteta podrazumijeva trening u kojem se smjenjuju razdoblja kardio vježbi s kratkim razdobljima intenzivnih anaerobnih vježbi te manje intenzivnim razdobljima oporavka. Vježbanje ne samo da pomaže u mršavljenju, već i sprječava ponovno dobivanje na težini, čime pomaže čovjeku da ostane u formi.

Manje šećera u prehrani

Veliki broj prerađenih namirnica i pića koje konzumiramo prepun je šećera i kalorija. To se često odnosi i na hranu i pića koja su označena kao dijetni proizvodi – često su prepuni dodanog šećera i mogu uvelike pridonijeti debljanju. Važno je smanjiti unos takvih namirnica i zamijeniti ih boljim, zdravijim opcijama, koje sadrže manje šećera i manje kalorija.
izvor:klix