Pogledajte reakcije iz Srebrenice na Greifovo pokajanje: Nije napravljena slučajna greška

Izjava izraelskog profesora historije Gideona Greifa o tome kako planira revidirati kontroverzni izvještaj RS-a o genocidu u Srebrenici pokrenula je lavinu reakcija, a prije nekoliko sati stigle su i prve dvije iz Srebrenice.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se postavivši dvije fotografije na svoj zvanični Twitter profil. Jedna prikazuje Greifa s Lukom Babićem, a druga prikazuje Babića kako s pištoljem pozira ispod velike zastave.


“Ako se ne varam, ovo je Gideon Greif s Lukom Babićem, paravojnim igumenom pravoslavnog manastira Karno kod Srebrenice, središta ruskog i srpskog krajnje desničarskog utjecaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Da li je ovo dio gdje kažem kako gospodin Greif može negdje gurnuti svoje ‘ispravke’?”, napisao je Suljagić.
Reakciju je napisao i bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, koji je Greifu poručio kako nema potrebe da ispravlja izvještaj.

“Znamo mi broj žrtava, znamo i ko te platio, znamo i za koga i zašto si to radio… Napisati da je broj žrtava manji za 5 hiljada – nije slučajna greška”, poručio je Duraković.
izvor:klix