HDZ ne priznaje Papu zbog lijepih riječi o Komšiću

Predsjednik HDZ-a, Dragan Čović, danas je sazvao hitnu press konferenciju, na kojoj je objelodanio šokantne stvari. Kao predstavnik Hrvata u BiH, ovaj narod je odlučio da se otrgne od Vatikana i ne prati više njegove upute.

“Šokirao sam se nakon sastanka Željka Komšića s papa Franjom, koji ne samo da se našao s njim, već je i pohvalio lik i djelo Željka Komšića. To je sramota koje se ne može tolerirati, ali i ranije mi Hrvati nismo baš bili simpatizeri novoizabranog pape, zbog njegovih socijalističkih stavova i malo širih pogleda na život i različitost ljudi. To nama ne odgovara, ali ovo je kap koja je prelila čašu. Niko pa ni Sveti otac, nema pravo da nam urušava ono što mi godinama gradimo ovdje”, rekao je Dragan Čović.

Čović je Hrvate Bosne i Hercegovine ovim činom poveo putem hereze, s obzirom na to da više neće priznavati Vatikan kao centar Katoličanstva kojem pripadaju.

“On nema pojma koliko se mi ovdje borimo da budemo svoji, da radimo protiv države Bosne i Hercegovine, uvjeravamo Hrvate da prate nas, a ne neke naše odmetnike iz naroda koji se zalažu za pravu Bosnu i Hercegovinu. Zbog svega navedenog, mi njega više ne priznajemo i smatramo da nije legitimno izabrani Papa, koji ima dostojanstva da predstavlja Hrvate, ne samo u našoj zemlji nego i u svijetu”, dodao je Čović.

HDZ će sada na sve načine sankcionirati sve Hrvate koji budu stali uz Vatikan, te će im biti onemogućeno da rade u državnim institucijama na svim nivoima vlasti. Čović je također naglasio da je politika HDZ-a preča svakom Hrvatu od vjere, nacije i domovine.