Dodik u kasarnu OSBiH u Banjoj Luci dočekan uz pjesmu “Marš na Drinu”

U kasarni Kozara u Banjoj Luci održava se božićni prijem koji organizuju zamjenik ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Mirko Okolić i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva Ministarstva odbrane BiH.
Prijemu prisustvuje član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Duško Milunović i drugi.

Dodik, ako je suditi po muzičkom programu koji je bio upriličen u kasarni, nije dolazio u svojstvu člana Predsjedništva BiH, obzirom da je dočekan uz srpsku nacionalističku pjesmu “Marš na Drinu”.
To je potvrdio i u svom obraćanju gdje je, doduše, čestitao Božić pripadnicima srpskog naroda u OSBiH, ali je nakon toga govorio isključivo o “srpskoj komponenti”.
“Čestitam svim pripadnicima srpskog naroda u BiH Božić i čestitam im na posvećenosti i patriotizmu koji pokazuju. Oni obavljaju veoma važne poslove. Zahvalan sam svim ljudima koji rade na očuvanju ove komponente. Vrlo je važno da dok je ovakva konfiguracija OSBiH mi u njoj imamo svoju komponentu”, zaključio je Dodik.
Izvir:klix