Novakov slučaj podijelio svijet. Koga vi podržavate?

Odluku australskih vlasti da devetostrukom osvajaču Australian Opena Novaku Đokoviću zabrane ulazak u zemlju zbog procedura s vizom i epidemioloških uvjeta izazvala je brojne polemike i diskusije širom svijeta.
Đoković je jučer doputovao u Melbourne, ali nakon sedam sati provedenih na aerodromu nije dobio vizu za ulazak u zemlju što je dovelo u pitanje i njegov nastup na Australian Openu.
Njegovi advokati su uložili žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju unatoč medicinskom izuzeću, a postupak pred Federalnim sudom u Melbourneu odgođen je za ponedjeljak.
Đokovićeva porodica održala je danas u Beogradu konferenciju za medije, a njegov brat Đorđe ocijenio je cijelu situaciju kao najveći sportsko-diplomatski skandal u historiji.
Mnogi smatraju kako su oni u pravu te da Đoković nije prekršio nijedan zakon i pravilo, pogotovo jer je posljednji mjesec bio u stalnoj komunikaciji s Teniskim savezom Australije.
S druge strane, na društvenim mrežama se jednako pojavljuju i komentari koji apsolutno podržavaju Australiju u njenoj principijelnosti i ustrajanosti da poštuje svoja pravila, čak i ako je s druge strane jedan od najboljih tenisera svih vremena.
Izvor: klix